mortex®

[vc_custom_heading text=”Mortex®” font_container=”tag:h2|text_align:left” google_fonts=”font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”]

Mortex® heeft verschillende toepassingen. Je kan opteren voor louter decoratieve mortex® op muren, vlek- gevoelige toepassingen zoals het aanrecht, vloeren met veel passage, trappen, etc.  Voor de afwerking kan gekozen worden voor een PU vernis of StucHardWaxOil.
Voor het onderhoud wordt natuurzeep aangeraden. Ook andere bestaande beschermingsproducten voor natuursteen zijn mogelijk, maar dienen eerst getest te worden.

Mortex® benadert door zijn monoliete structuur en zijn pigmentatie de tadelakt, maar is veel vlotter te plaatsen, vertoont geen barsten en is zo hard als beton en bovendien goedkoper. U kan het gevoel, de sterkte en de vlekbestendigheid vergelijken met een kwalitatieve natuursteen. Mortex® is dan ook zeer onderhoudsvriendelijk, heeft geen voegen en kan dus naadloos worden toegepast. U mag echter nooit Mortex® vergelijken met een kunststof.